Waar word je gelukkig van? Wat drijft jou? Wie ben je?

Het lijkt simpel, maar de meeste volwassenen vinden het lastig deze vragen te beantwoorden. Clara den Boer, psychologe en bedrijfskundige, ontwikkelt en geeft leiderschapstrainingen in het bedrijfsleven. In dat kader stelde ze dit soort vragen aan ondernemers en managers.

Toen haar oudste zoon in groep 7 zat, realiseerde zij zich hoe waardevol het zou zijn als je al op jongere leeftijd leert over persoonlijk leiderschap, waar je gelukkig van wordt en wie je bent. Dat geluk net zoals taal en rekenen een vak op school is.

Samen met Anke Appel-den Boer startte zij 10 jaar geleden met teams van kinderen, psychologen, leerkrachten en directies met het ontwikkelen van de methode Gelukskoffer, gebaseerd op de positieve psychologie.

Inmiddels is Gelukskoffer een schoolbrede methode die al meer dan 30.000 kinderen heeft bereikt. Ik ben opgeleid tot coach en mag kinderen individueel of in kleine groepjes coachen. Dit kan op scholen maar kan ook bij mij thuis.

De methode bestaat uit 7 thema’s voor het kind. Het kind gaat op zoek zijn eigen kracht, zijn mogelijkheden en de invloed die het heeft op zijn manier van denken. Een bewezen effectieve kant-en-klare interventie te gebruiken bij kinderen (van 6 – 13 jaar) met als doel:

  • vergroten van zelfvertrouwen
  • een positief zelfbeeld
  • ontdekken van eigen invloed op geluksgevoel
  • verantwoordelijkheid nemen
  • ontdekken eigen talenten
  • verbeteren sociale omgang 

Pas als het goed gaat met het kind zelf, kan het goed zijn voor een ander en de wereld om zich heen.